444 7 605 MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Manlift Arıza Kodlarının Anlamları ve Çözümleri

Manlift Arıza Kodlarının Anlamları ve Çözümleri
14Haziran

Manlift Arıza Kodlarının Anlamları ve Çözümleri

Manliftler, çeşitli iş alanlarında yüksek yerlerde güvenli çalışma imkanı sunan önemli ekipmanlardır. Ancak, her makine gibi manliftler de zaman zaman arızalarla karşılaşabilir. Bu arızaların doğru bir şekilde tanımlanması ve çözülmesi, iş güvenliği ve operasyonel verimlilik açısından kritik öneme sahiptir. Bu yazıda, manlift arıza kodlarının ne anlama geldiğini ve bu arızaların nasıl giderilebileceğini açıklayacağız. 

1. Sistem Başlatma ve İletişim Hataları

01 – Sistem Başlatma Hatası: Bu hata, ana kontrol kartının arızalı olabileceğini gösterir. Çözüm olarak, ana kontrol kartını değiştirmek gerekmektedir.

02 – Sistem İletişim Hatası: Bu hata, iletişim kablolarında veya diğer kablo bağlantılarında sorun olduğunu gösterir. İletişim kablolarını ve bağlantılarını kontrol edin. Sorun devam ederse, kontrol kutusunu veya ana kontrol kartını değiştirin.

2. Geçersiz Seçenek ve Anahtar Hataları

03 – Geçersiz İşletim Modu Hatası: Makine için doğru işletim modunu ayarlayın.

12 – Güç Açma Anahtarı Açık Hatası: Bu hata, açma anahtarı kablolarında veya anahtarın sıkışmış olabileceğini gösterir. Güç anahtarı kablolarını kontrol edin ve anahtarın sıkışmadığından emin olun.

3. Sensör ve Kalibrasyon Hataları

18 – Çukur Koruma Hatası: Çukur koruma eteklerinin açık olup olmadığını kontrol edin. Çukur limit anahtarlarını ve kablolarını kontrol edin.

31 – Basınç Sensörü Hatası: Sensörü ve bağlantılarını kontrol edin. Ayrıca, yük algılama için doğru modun seçili olduğundan emin olun.

32 – Eğim Sensörü Hatası: Sensörü ve bağlantılarını kontrol edin. Yine, yük algılama için doğru modun seçili olduğundan emin olun.

35 – Kalibrasyon Sonrası ECU’da Geçersiz Veri: Kalibrasyon prosedürünü doğru bir şekilde tekrarlayın.

38 – Yük Algılama Fonksiyonu Etkin Olduğunda Kalibrasyon Eksikliği: Sensörlerin işlevsel olduğundan emin olun ve kalibrasyon prosedürünü tekrarlayın.

4. Joystick ve Sürüş Hataları

42 – Başlangıçta Sol Dönüş Anahtarı Basılı Hatası: Sol dönüş anahtarının dışarıdan basılı olmadığından emin olun. Basılı değilse, joystick’i veya kontrol kutusunu değiştirin.

43 – Başlangıçta Sağ Dönüş Anahtarı Basılı Hatası: Sağ dönüş anahtarının dışarıdan basılı olmadığından emin olun. Basılı değilse, joystick’i veya kontrol kutusunu değiştirin.

46 – Başlangıçta Joystick Tetiği Basılı Hatası: Joystick tetiğinin dışarıdan basılı olmadığından emin olun. Basılı değilse, joystick’i veya kontrol kutusunu değiştirin.

47 – Başlangıçta Joystick Normal Konumda Değil Hatası: Joystick’in nötr (dik) eksende olduğundan emin olun. LabView yazılımındaki nötr alan parametre ayarlarını kontrol edin. Ayarlar doğruysa, joystick’i veya kontrol kutusunu değiştirin.

5. Sürücü ve Platform Hataları

52 – İleri Sürüş Bobini Hatası: Bobin kablo ve terminal bağlantılarını kontrol edin. Eğer sorun yoksa, bobinin açık veya kısa devre olup olmadığını kontrol edin.

53 – Geri Sürüş Bobini Hatası: Bobin kablo ve terminal bağlantılarını kontrol edin. Eğer sorun yoksa, bobinin açık veya kısa devre olup olmadığını kontrol edin.

54 – Platform Yükselme Bobini Hatası: Bobin kablo ve terminal bağlantılarını kontrol edin. Eğer sorun yoksa, bobinin açık veya kısa devre olup olmadığını kontrol edin.

55 – Platform Alçalma Bobini Hatası: Bobin kablo ve terminal bağlantılarını kontrol edin. Eğer sorun yoksa, bobinin açık veya kısa devre olup olmadığını kontrol edin.

56 – Sağ Dönüş Bobini Hatası: Bobin kablo ve terminal bağlantılarını kontrol edin. Eğer sorun yoksa, bobinin açık veya kısa devre olup olmadığını kontrol edin.

57 – Sol Dönüş Bobini Hatası: Bobin kablo ve terminal bağlantılarını kontrol edin. Eğer sorun yoksa, bobinin açık veya kısa devre olup olmadığını kontrol edin.

6. Genel Hatalar ve Diğer Sorunlar

68 – Düşük Voltaj Hatası: Batarya voltajını kontrol edin, gerekiyorsa bataryaları şarj edin. Batarya bağlantılarını kontrol edin ve terminallerin sıkı olduğundan emin olun. Ana kontrol kartına ve kontrol kutusuna verilen voltajı kontrol edin.

80 – Yükleme Kapasitesinin %80’i: Platformdaki ağırlık, maksimum yük kapasitesine yakındır. Ekstra ağırlık yüklemeyin.

90 – Yükleme Kapasitesinin %90’ı: Platformdaki ağırlık, maksimum yük kapasitesine yakındır. Ekstra ağırlık yüklemeyin.

99 – Yükleme Kapasitesinin %99’u: Platformdaki ağırlık, yük sınırına yakındır. Ekstra ağırlık yüklemeyin.

OL – Platform Aşırı Yük Hatası: Platformdaki aşırı yükü çıkarın.

LL – Önceden Belirlenmiş Eğilim Sınırları Aşıldı: Makine bir eğimde ise, düz bir yüzeye taşıyın. Makine düz bir yüzeyde ise, eğim sensörünü ve bağlantılarını kontrol edin.

Manliftlerin çalışma prensibini merak ediyorsanız, manlift nasıl çalışır yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Fotoğraf Galerisi

Manlift Arıza Kodlarının Anlamları ve Çözümleri Manlift Arıza Kodlarının Anlamları ve Çözümleri
Teklif İsteyin